Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Innovatie
     
Innovatie
Select an indicator
Innovatie en innovator - Land- en tuinbouw

Glastuinbouw meest innovatieve sector
12/20/2018

Het aandeel innovatieve bedrijven in de land- en tuinbouw was in 2016 ongeveer 1%. In de glastuinbouw was het aandeel 8% en daarmee hoger dan in de andere sectoren. Het ministerie streeft naar 10% innovatieve bedrijven of vroege volgers. In 2016 werd dit aandeel net gehaald. 

Vernieuwingen kunnen worden ingedeeld in product- of procesvernieuwingen. In de land- en tuinbouw worden vooral vernieuwingen in het productieproces doorgevoerd, zoals vernieuwingen bij het sorteren en verpakken van producten of op het gebied van klimaatsystemen. In de glastuinbouw worden relatief veel productvernieuwingen doorgevoerd. Er worden nieuwe rassen bloemen of groenten veredeld.

In de Innovatiemonitor is een analyse gemaakt van de competenties van vernieuwende ondernemers ten opzichte van niet vernieuwende ondernemers. Op alle 5 de onderscheiden competentiegebieden die belangrijk zijn voor het succes van het bedrijf, scoren de vernieuwers beter. Voorbeelden zijn: het analyseren van kansen, samenwerking en initiƫren van acties (Bron: Innovatie in de land- en tuinbouw 2017).Kies een sector
Contactpersoon
Ruud van der Meer
0317-483134
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page