Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Handel en afzet
     
Handel en afzet
Select an indicator
Veilingomzet - Bloemen

Opnieuw slappe markt in zomer 2019
9/30/2019

De prijzen van het hele palet aan snijbloemen waren in juni en augustus minder en maar in juli iets beter dan in dezelfde periode in 2018. De prijzen stonden in dat jaar onder druk vanwege de langdurige warmte. Hoewel het bedrijfseconomische resultaat van snijbloemenbedrijven niet sterk wordt bepaald door de resultaten in de zomer, draagt kostendekkend produceren in die periode daar uiteraard wel aan bij.Na een lange periode van matige prijzen zijn voor snij-Anthurium in de zomer van 2019 relatief goede prijzen gerealiseerd (gemiddeld +24%), vooral dankzij veel minder verkochte aantallen (gemiddeld -24%). Het grootste snijbloemenproduct troschrysant kende een uitgesproken teleurstellende prijsvorming. De prijs lag gemiddeld 18% lager dan in 2018 bij gemiddeld nagenoeg dezelfde verkochte aantallen. In de eerste plaats waren de prijzen in 2018 relatief hoog en heeft de markt daarop gereageerd door in plaats van chrysant andere bloemen in gemengde boeketten te gebruiken en door chrysanten uit met name Italië te kopen. Daarnaast is er de onzekerheid met betrekking tot de Brexit omdat chrysant een groot aandeel heeft in de snijbloemenexport naar het VK.
Veel snijbloemen realiseerden vergelijkbare prijzen als in de zomer van 2018, waarin de prijzen vanwege het langdurige mooie weer, relatief laag waren. Het warme weer in West-Europa nodigde ook in 2019 niet uit tot het kopen van bloemen.

Trends in verkopen
Snijbloemen worden op diverse manieren verwerkt. Trends bepalen voor een deel welke bloemen in zijn en hoe ze verwerkt worden. Eenkleurige boeketten met meerdere soorten zijn veel gevraagd, evenals eetbare bloemen en droogbloemen.Kies een sector
Contactpersoon
Huib Silvis
070-3358168
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties
• Bron data: Flora Holland (vanaf 2010) en VBN (2007-2009)
• De figuren kunnen vergroot worden door onder de figuur op het icoontje te klikken. In de vergrote figuur zijn de assen en legenda&39;s zichtbaar en kan soms ook een andere variabele worden geselecteerd.


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page