Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Handel en afzet
     
Handel en afzet
Select an indicator
Veilingomzet - Tuinplanten

Tuinplanten booming business
5/8/2019

Droge hete zomer in 2018 is stimulans voor afzet in vroege voorjaar 2019. Omstandigheden vroege voorjaar gunstig voor afzet violen en primula.


Tuinplanten als geheel hebben in februari 2019 een forse omzetgroei laten zien ten opzichte van februari 2018: een veel hogere prijs bij een wat lagere aanvoer (verkochte aantallen). Maart liet hetzelfde beeld zien. Dit is het gevolg van de lange hete en droge zomer van 2018, waarin veel vaste planten en heesters het loodje hebben gelegd. In de daarop volgende planttijd februari/maart zijn de ‘gaten’ weer opgevuld.

De perkplanten afzet van februari/maart is voornamelijk beperkt tot violen en primula’s. In februari en maart was de prijsvorming van violen erg goed. Bij Primula was de prijsvorming vooral in maart opvallend goed. Grillige weersomstandigheden lagen hieraan ten grondslag. Als de vraag vanwege mooi weer aantrok, was het aanbod niet groot genoeg om hier direct aan te voldoen. Omgekeerd leidde een omslag van mooi weer naar slecht weer niet direct tot een overvoerde markt.Kies een sector
Contactpersoon
Huib Silvis
070-3358168
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties
 • Bron data: Flora Holland (vanaf 2010) en VBN (2007-2009)
 • De figuren kunnen vergroot worden door onder de figuur op het icoontje te klikken. In de vergrote figuur zijn de assen en legenda&39;s zichtbaar en kan soms ook een andere variabele worden geselecteerd.


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page