Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Select an indicator
Netto resultaat - Grote zeevisserij

Trawlerrederijen sluiten 2017 met positief resultaat af
11/15/2018


Het resultaat van de grote zeevisserij is langere tijd negatief geweest. Daarentegen werd 2016 afgesloten met een positief resultaat van 6 mln. euro. Ook voor het jaar 2017 wordt een winst van 4 mln. euro verwacht.De opbrengsten en kosten bedroegen in 2016 respectievelijk rond de 110 mln. euro en 104 mln. euro, resulterend in een licht positief resultaat van 6 mln. euro. Voor 2017 worden de totale opbrengsten en kosten geschat op respectievelijk rond de 114 mln. euro en 110 mln euro, waardoor het nettoresultaat positief zal uitkomen op bijna 4 mln. euro. 

Het totaaloverzicht met cijfers van de onder Nederlandse vlag varende (pelagische) grote zeevisserijvloot is samengesteld aan de hand van de door de rederijen verstrekte bedrijfseconomische data, zoals inzet-, aanvoer-, opbrengsten-, kosten- en investeringsgegevens. De voorlopige resultaten voor het laatste jaar zijn schattingen o.b.v. informatie over inzet en vangsten vanuit de officiële logboeken en de kostenstructuur van het jaar ervoor.
De pelagische sector bestaat uit rederijen met geïntegreerde activiteiten, waarbij naast Nederlandse schepen ook een aantal omgevlagde schepen (met name in Duitsland, Engeland en Frankrijk), belangen buiten Europa en visverwerkende bedrijven tot het concern (kunnen) behoren. Het Bedrijveninformatienet richt zich alleen op de vangstactiviteiten van de sector en de bedrijfseconomische resultaten ervan. Het economisch resultaat wordt bepaald op basis van vaste verrekenprijzen voor de doorgeleverde vis, zoals die door de rederijen worden gehanteerd. De overige activiteiten van de rederijen vallen dus buiten de scope van het Bedrijveninformatienet. Hierover worden dus geen bedrijfseconomische gegevens verzameld en gepresenteerd op Agrimatie.nl / Visserijincijfers.nl.Kies een sector
Contactpersoon
Arie Mol
070 3358226
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page