Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Vertrouwen
     
Vertrouwen
Kies een indicator
Vertrouwen - Pluimveehouderij

Vertrouwen pluimveehouders iets omhoog
7-3-2017

Bij de recentste meting over het vierde kwartaal van 2016 is het vertrouwen van pluimveehouders iets gestegen. Deze stijging is volledig toe te schrijven aan de toekomstverwachting van ondernemers voor de middellange termijn. Want veel meer pluimveehouders beoordelen de huidige stemming op het bedrijf negatiever dan bij de vorige meting. Zowel de huidige situatie op het bedrijf als de verwachting voor over 2 à 3 jaar bepaalt de mate van vertrouwen dat ondernemers hebben in hun bedrijf. De ontwikkelingen hebben vermoedelijk alles te maken met de uitbraak van vogelgriep.

Pluimveehouders zijn een stuk minder tevreden over de afgelopen 12 maanden dan bij een meting vlak na het derde kwartaal van 2016. Na een meting vlak na de jaarwisseling zijn ondernemers een stuk minder te spreken over de opbrengstprijzen en productie. Ook waren er meer ondernemers negatief over de omzet en winst van de afgelopen 12 maanden. Omdat de kosten wel iets gunstiger zijn beoordeeld, daalde de conjunctuurindex 'slechts' met circa 20 punten.

Pluimveehouders die hun bedrijfssituatie voor de komende 12 maanden hebben moeten beoordelen verwachten dat de kosten de komende tijd zullen stijgen. Door de problemen met de vogelgriep zal de productie afnemen. Ondernemers verwachten wel een sterke toename in de prijsvorming waardoor de omzet en winst sterk zal gaan toenemen. De conjunctuurindex is dan ook weer boven het nulpunt uitgekomen.


Kies een sector
Contactpersoon
Gerben Jukema
070-3358359
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven