Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Kies een indicator
Saldo - Zeugenhouderij

Saldo zeugen flink gestegen
19-12-2016


Het saldo per zeug zal in 2016 bijna verdrievoudigen dankzij de sterke prijsstijging van biggen. Het geraamde saldo komt uit op 610 euro per zeug per jaar.


Het geraamde saldo voor de zeugenhouderij zal in 2016 bijna verdrievoudigen tot 610 euro per zeug per jaar. Die saldoverbetering wordt vooral veroorzaakt door de 32% prijsstijging van de verkochte biggen en de hogere waarde van de biggen op de eindbalans. De gemiddelde opbrengstprijs per big ligt bijna op het niveau van 2013. Het saldo ligt in verslagjaar 2016 echter wel veel hoger dan in 2013 omdat de voerprijzen lager en de productiviteit hoger zijn. De biggenprijzen bleven gedurende het gehele jaar op een gunstig niveau, en stegen zelfs in het tweede halfjaar, dat traditioneel vaak zwakker is.

Het effect van de hogere prijzen voor de verkochte slachtzeugen en aangekochte opfokzeugen op het saldo is bijna even groot. Dankzij de 3% lagere voerprijzen zijn de voerkosten wel verder gedaald. Het geraamde saldo van 610 euro is bijna twee keer zo hoog als het meerjarig gemiddelde.Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven