Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Select an indicator
Rentabiliteit - Snijbloementeelt

Rentabiliteit 2020 lager dan in 2019
12/17/2020

De verwachting is dat snijbloemenbedrijven in 2020 een rendement (opbrengst per 100 euro kosten) zullen hebben van 105. Dit is 5 punten lager dan het rendement in 2019 (110).

Ondanks een flinke terugval, betekent dit voor het zevende achtereenvolgende jaar een goede rentabiliteit waarbij er voor de ondernemer een meer dan marktconforme beloning overblijft voor de inzet van zijn arbeid en kapitaal. Zoals ieder jaar zijn er grote verschillen tussen de bedrijven. Zo wordt voor 20% van de bedrijven een rentabiliteit geraamd van minder dan 81, terwijl voor een even zo grote groep bedrijven een rendement van meer dan 110 wordt geraamd. De bedrijven met een hoog rendement trekken het gemiddeld rendement van snijbloemenbedrijven omhoog

Doordat relatief veel bedrijven de laatste jaren goede resultaten hebben gehad, is de vermogenspositie sterk verbeterd. Ondanks de vele goede jaren zijn er nog steeds bedrijven met een zorgelijke vermogenspositie, net als dat er geteelde soorten gewassen zijn die nu al jaren achtereen een slechte prijsvorming laten zien.


Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page