Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Select an indicator
Opbrengsten - Pot- en perkplantenteelt

Opbrengsten sterk gestegen door gestegen opbrengstprijzen
3/30/2022

De opbrengst van pot- en perkplanten is in 2021 met 11% gestegen naar gemiddeld circa 3 mln. euro per bedrijf. Hiermee zijn de opbrengsten wat hoger dan in 2018 en 2019.

De stijging is het gevolg van verschillende factoren. De meeste telers van pot- en perkplanten hebben dit jaar een goede prijs ontvangen voor hun producten, vooral omdat de vraag naar potplanten sinds de coronacrisis is gestegen. De orchidee blijft nog de meest gewilde kamerplant. Mensen werken steeds meer thuis en willen graag hun interieur met planten opvrolijken. De gemiddelde prijs voor potplanten steeg in 2021 met 7,5% ten opzichte van vorig jaar. Ook namen de verkochte aantallen toe. De opbrengst uit potplanten maakt 78,5% uit van de totale omzet op een gemiddeld pot- en perkplantenbedrijf. Ook de opbrengst van perkplanten steeg in 2021 door toename van het aantal verkochte stuks.

Hoewel de opbrengst uit de verkoop van elektriciteit maar een beperkt bedrag is ten opzichte van de opbrengst uit de verkoop van producten, droeg de bijna verdubbeling van deze opbrengsten bij aan de hogere totale opbrengsten. Door de hoge verkoopprijzen van energieproducten is de opbrengst uit energie circa 74.000 euro per bedrijf.

Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page