Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Themes > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Select an indicator
Opbrengsten - Fruitteelt

Financiële opbrengsten in de fruitteelt nemen toe
12/18/2017

De financiële opbrengsten voor het afzetseizoen 2017-2018 worden hoger geraamd dan in voorgaand seizoen. Door de lage Europese productie was het prijsniveau aan het begin van het seizoen beduidend hoger dan vorig jaar. Dit geldt zowel voor de appels als de peren. De lage voorraden van de vorige oogst droegen hier ook aan bij. Telers met kwalitatief goed fruit hopen op een verdere prijsstijging gedurende het seizoen. De prijzen voor industriefruit, dat zorgt voor een bodem in de markt, liggen eveneens hoger dan vorig jaar.

Naast hard fruit zijn er ook bedrijven met zacht fruit opgenomen in het Informatienet. Op deze bedrijven zijn de afgelopen jaren goede resultaten geboekt. De verwachting is dat dit ook voor 2017 geldt.

Naast de opbrengsten uit de verkoop van fruit ontvingen de fruittelers in 2016 ruim 30.000 euro voor werk voor derden, waaronder het sorteren en koelen van product voor anderen. Verder bedroeg de waardevermeerdering van de plantopstanden (aanwas) in 2016 ruim 15.000 euro. Geraamd is dat voor 2017 deze bedragen niet sterk zullen afwijken. Betaalrechten en andere subsidies zijn gemiddeld genomen van beperkt belang voor de totale opbrengsten op fruitbedrijven.Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
ArchiefTop of page