Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Vertrouwen
     
Vertrouwen
Kies een indicator
Vertrouwen - Opengrondstuinbouw

Vertrouwen opengrondstuinders sterk gestegen
7-3-2017

Opengrondstuinders hebben in het vierde kwartaal van 2016 duidelijk meer vertrouwen gekregen in hun onderneming. Ten opzichte van het derde kwartaal steeg de index met 16 punten. Deze sector bestaat uit vollegrondsgroentebedrijven en boom-, fruit- en bloembollentelers.

De huidige situatie op het bedrijf is door ondernemers in het vierde kwartaal een stuk positiever ingeschat dan in het derde kwartaal van 2016. Ook zijn de toekomstverwachtingen voor de middellange termijn positiever beoordeeld. Beide indexen vormen samen de Agro Vertrouwensindex.

Wanneer ondernemers de afgelopen 12 maanden in ogenschouw nemen, blijkt dat ze ten opzichte van een kwartaal eerder de productie en de opbrengstprijzen een positievere beoordeling hebben gegeven. Ook de omzet en winst volgden deze ontwikkeling. Hierdoor komt de conjunctuurindex, die terugkijkt op de afgelopen 12 maanden, weer boven het nulpunt uit. 

Ook zijn ondernemers positiever over hun bedrijfssituatie voor de komende 12 maanden. Ondernemers verwachten dat de negatieve invloed van de kosten geringer zullen zijn dan in de meting over het derde kwartaal van 2016. Door lagere kosten verwachten ze ook dat de winst van hun onderneming zal gaan stijgen. De andere indicatoren bleven nagenoeg op hetzelfde niveau.  


Kies een sector
Contactpersoon
Gerben Jukema
070-3358359
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven