Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Kies een indicator
Opbrengsten - Fruitteelt

Financiële opbrengsten in de fruitteelt nemen toe
19-12-2016

De opbrengsten voor het afzetseizoen 2016-2017 worden hoger geraamd dan voorgaand seizoen. Bij de start van het afzetseizoen waren er nog ruime voorraden van Poolse appels. Nadat die voorraden waren weggewerkt, kwam het prijsniveau eind 2016 iets boven het niveau van 2015 te liggen. Ook het prijsniveau van de peren lag eind 2016 op een iets hoger niveau dan in 2015. Door de lagere productie in Europa is er ruimte voor een betere prijsvorming.Door de handelsboycot die Rusland instelde, zijn exporteurs op zoek gegaan naar nieuwe afzetmarkten. Hierdoor kunnen er nu appels worden afgezet in landen als India en lopen er aanvragen voor markttoegang tot China. Peren gaan nu ook naar Brazilië en Vietnam. Ook kan er vanaf 2017 worden geëxporteerd naar India. De verruiming van de afzetmarkt geeft ook betere perspectieven voor dit afzetseizoen.

Naast hard fruit zijn er ook bedrijven met zacht fruit opgenomen in het Informatienet. Deze bedrijven hebben de afgelopen jaren goede resultaten geboekt. De verwachting is dat dit ook voor 2016 geldt.

Naast de opbrengsten uit de verkoop van fruit ontvingen de fruittelers in 2015 ruim 30.000 euro voor werk voor derden, waaronder het sorteren en koelen van product voor anderen. Verder bedroeg de waardevermeerdering van de plantopstanden (aanwas) in 2015 ruim 20.000 euro.Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven