Mijn agrimatie
v

Agrimatie - informatie over de agrosector

Agrimatie > Thema's > Economisch resultaat
     
Economisch resultaat
Kies een indicator
Inkomen uit bedrijf - Boomkwekerij

Inkomen in de boomkwekerij gemiddeld flink verbeterd
19-12-2016

Het geraamde gemiddelde inkomen uit bedrijf in de boomkwekerij wordt voor 2016 geraamd op circa 74.000 euro per onbetaalde aje, een stijging van ongeveer 36% ten opzichte van 2015. Deze stijging wordt veroorzaakt door het herstel van de vraag en de gemiddeld verbeterde prijs.
Terwijl het inkomen per onbetaalde arbeidsjaareenheid gemiddeld steeg, blijft er sectorbreed in de boomkwekerij ook in 2016 onderscheid tussen bedrijven die in hun continuïteit bedreigd worden en bedrijven met goede resultaten.

Dat is een verschijnsel dat in elke boomkwekerij-gewasgroep optreedt. In 2016 valt op dat vooral de bedrijven met bos- en haagplantsoen net als vorig jaar gemiddeld achter blijven in resultaat. De bedreiging voor de continuïteit is vooral minder urgent voor de bedrijven met een assortiment dat aansluit bij de vraag en dit kan combineren met goede contacten in de afzetketen.

Prijsgevoeligheid heeft ertoe geleid dat de verbeterde resultaten niet geleid hebben tot extra areaal. Als bedrijven investeren, beperken zij zich vooral tot vervangingsinvesteringen en het wegwerken van onderhoudsachterstand.Kies een sector
Contactpersoon
Harold van der Meulen
0317-484436
 

Alles over
 • Algemeen
  >
 • Economie
  >
 • Maatschappij
  >
 • Milieu
  >
Referenties


Meer informatie
Toelichting indicator
Thema omschrijving
Beleidsinformatie
Archiefnaar boven